петък, 8 октомври 2010 г.

Дни за магии

Според поверията 1 май се отбелязва като Белтан, празник на магьосниците. Той води началото си от римския празник, посветен на богинята на цветята Флора. Този ден е известен като Майски ден. Майските цветя - камбанки, иглики, маргаритки, рози, невен и други съединяват дома със силата на природата. За предпазване от интензивните магически сили, които възникват през този ден, се очертава кръст в ъглите на стаите с орехова пръчка или се обикаля три пъти дома. На този ден не се дава сол на дрег човек, дори подаване на солница, за да не дадете и късмета си.
Балтан отбелязва началото на лятото, когато цялата природа достига до върха на своята енергия и сила. Нощта и денят се считали за опасни за всички, които са неподготвени за това изобилие от вибрации. В този ден е желателно да спите в своя дом.
Друг подобен магичен ден е 21 юни и особено нощта му, когато се правят всякакъв род магии, включително и домашни ритуали. Това е още един празник на огъня. В навечерието му запалете свещи и поддържайте горенето им до полунощ, за да получите успех и благословение на дома. В тази нощ сънищата предсказват. За това е нужно да поставите под възглавницата си бял имел и да запомните съня си. Той ще се сбъдне.
Това е и време за събиране на билки, които ще ползвате в магиите, защото тяхната вътрешна енергия е най-силна именно в този ден. Вечерта преди празника отрежете жасмин и го окачете в дома си, за да го предпазите от мълнии и отрицателни енергии. Ако на мястото, където живеете има скали или големи камъни, положете цветя на най-високия камък с благодарност към силите на природата.
Между другото, когато късате цветя за тази, или някаква друга цел, правете това внимателно, те са живи. И поговорете с растенията и оставете нещо - макар и съвсем мъничко от вашата енергия - в замяна на това, което ще получите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар