петък, 8 октомври 2010 г.

Вълшебната сила на намерението

Всички ние така или иначе сме във властта на обстоятелствата. Желанията ни не се изпълняват, мечтите ни не се сбъдват, затова пък най-лошите ни очаквания като напук се оправдават. Нима не би могло да бъде наопаки? И наистина, твърде сложно е да подчиниш реалността на волята си. Съкровените желания и смелите мечти действително са трудно постижими, ако човек се придържа към общоприетите норми и правила. Добре известно е колко слабо ефективни и понякога напразни са опитите да промениш себе си или околния свят.
Сега си представете, че съществува пространство на варианти, където се съхраняват сценариите на всички възможни събития. Броят на вариантите е безкраен, както е безкрайно множеството възможни положения на една точка върху координатната мрежа. Там е записано всичко, което е било, е и ще бъде. Човешката енергия при определени условия е способна да материализира един или друг сектор от пространството на варианти. Потенциалната възможност се въплъщава в действителност, подобно на отражение в огледалото на вариантите.
Човек е способен да формира своята реалност. Но за тази цел е необходимо да се спазват определени правила. Човешкият разум неуспешно се опитва да въздейства върху отражението, а е необходимо да промени самия образ. Нашите мисли и желания насочват движението ни в пространството на варианти. И най-малкият полъх на мислите мигновено пренася мислещия в съответния сектор на пространството. Мислите ни оказват непосредствено влияние върху събитията в нашия живот.
Хората са свикнали преди всичко да обръщат внимание на последиците от постъпките си, защото те са на повърхността. Последиците от мислите често не са толкова очевидни. Това явление е свързано с действието на равновесните сили. Човек се стреми да получи едно, а става обратното. Колкото по-силен е излишният потенциал, толкова по-далеч е действителното от желаното. Като не намира разумно обяснение за това странно поведение на света, човек все пак се опитва да се убеди, че или е действал неправилно, или светът е устроен точно така и желаното се получава много трудно.
Мислите ни преместват в сектори на пространството със съответните сценарии и декори. Ако обаче са поставени много цели, които изобщо не са свързани една с друга, тогава цялата мисловна енергия се разпръсква безполезно в пустотата. Течението на вариантите няма да ви позволи да плувате едновременно в различни посоки. Настройването на целевия сектор работи най-ефективно, когато всички стремежи са насочени към една конкретна цел.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар